Η πανίδα της λίμνης σας

2010-11-30

Author: Hans

Η ζωή στη λίμνη είναι πλούσια και σε πανίδα εκτός από το φυτικό υλικό. Η κίνηση, οι ήχοι, τα χρώματα των ψαριών και των μικρών ζώων ζωντανεύουν τη λίμνη και δημιουργούν ένα μικρό οικοσύστημα στον κήπο. Εκτός από τα ψάρια , για οποία υπάρχει τεράστια ποικιλία, μπορούμε να βάλουμε στη λίμνη βατραχάκια, χελώνες και στις μεγαλύτερες επιφάνειες ακόμα και πάπιες. Όλα αυτά είναι επίσης και πολύ διασκεδαστικά για τα παιδιά, και ταυτόχρονα διδακτικά.

Υπάρχουν περίπου 4.000 είδη βατράχων και λατρεύουν να πλατσουρίζουν στο νερό και στον κήπο γενικά.  Μια λίμνη προσελκύει επίσης πολλές λιβελούλες που αιωρούνται σαν ελικόπτερα πάνω από το νερό και έχουν όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντούμε στους μοντέρνους κήπους λίμνες με ψάρια Koi τα οποία έχουν υπέροχα χρώματα και είναι αρκετά μεγάλα ώστε να φαίνονται.

Για την προστασία των ψαριών από τις γάτες και τα πτηνά, χρησιμοποιούμε εδικά πλέγματα με ηλεκτρισμό που δεν  βλάπτουν  σε τίποτα παρά μόνο διώχνουν τα ενοχλητικά ζώα. Υπάρχουν επίσης συστήματα με φωτοκύτταρα που βγάζουν τρομακτικούς ήχους για τους ενοχλητικούς αυτούς επισκέπτες.

Ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα για τη φροντίδα των ψαριών είναι η αυτόματη ταΐστρα που λειτουργεί με προγραμματιστή, που παρέχει την κατάλληλη ποσότητα τροφής την ώρα που χρειάζεται.