Μια πράσινη όαση για χαλάρωση

  • Τοποθεσία:
  • Έτος κατασκευής:
  • Μέγεθος:
  • Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
  • 2016
  • 105m²

Περιγραφή του έργου

Ο αισθαντικός και ήρεμος κήπος γεμάτος πράσινο που περιβάλλει αυτήν ιδιωτική οικογενειακή κατοικία είναι το αποτέλεσμα της αναβίωσης του παλιού στυλ με τις σωστές σχεδιαστικές ιδέες της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Ο κήπος διαμορφώνεται σε τρία τμήματα: της εισόδου, του διαδρόμου και του πίσω κήπου. Ο συνολικός χώρος με γκαζόν ήταν αρχικά 105τ.μ. ενώ ο χώρος φυτεύσεων μόνο 54τ.μ.  Μειώσαμε την επιφάνεια γκαζόν και μεγιστοποιήσαμε την περιοχή φυτεύσεων η οποία δημιούργησε περισσότερο χώρο και μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ποικίλους συνδυασμούς φυτικών επιλογών. Στον σχεδιασμό χρησιμοποιήσαμε καμπύλες γραμμές που λειτουργούν για να μεγιστοποιήσουν το χώρο στο μάτι του χρήστη. Ανεξάρτητα από την έλλειψη χώρου και άλλες προκλήσεις, ένας σχεδιασμένος και όμορφα διακοσμημένος κήπος επιτυγχάνει την διαμόρφωση πολλών πιθανών λειτουργικών χώρων.