Ο πρώτος κατακόρυφος κήπος στην Ελλάδα είναι γεγονός!

2011-02-22

Author: Hans

Η Vitaverde κατασκεύσε για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας τον πρώτο κατακόρυφο κήπο στην Ελλάδα, σε ένα project – σταθμό για την αρχιτεκτονική τοπίου και όχι μόνον!

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς μια πιο πράσινη πόλη, έγινε χάρη στην πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας. Η Vitaverde ανέλαβε να υλοποιήσει ένα αρκετά ενδιαφέρον και απαιτητικό project, στα πλαίσια της νέας φιλοσοφίας που διέπει την Εθνική Τράπεζα.

Τo i-bank store είναι ένας μοντέρνος πολυχώρος που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα, όπου οι επισκέπτες της μπορούν να ψυχαγωγηθουν και να ανακαλύψουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες i-bank. Μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με τις νέες τεχνολογίες αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά  του i-bank όπως είναι η ταχύτητα, η άνεση, η ασφάλεια, καθώς και η οικολογική ευαισθησία.

Έτσι, για το νέο κατάστημα της τράπεζας στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στην Αθήνα αναλάβαμε να δημιουργήσουμε τον πρώτο κατακόρυφο κήπο, σε μια κίνηση που ελπίζουμε να ανοίξει το δρόμο για πολλά ακόμη παρόμοια έργα πρασίνου.

Θα λέγαμε ότι αλλάζουν πολλά σε σχέση με το πράσινο στο αστικό περιβάλλον και θεωρούμε ότι η απόφαση και η δράση της Εθνικής είναι μια αρκετά ενθαρρυντική προσπάθεια για τη δημιουργία χώρων (εργασίας αλλά και όχι μόνον) που θα είναι φιλικότεροι προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ελπίζουμε δε, ότι με αυτόν τον τρόπο έχουμε δείξει έμπρακτα ότι ακόμη και τα πιο πυκνοκατοικημένο αστικό τοπίο, μπορεί να μεταμορφωθεί και να γίνει ελκυστικό και ευχάριστο και να βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής στην πόλη.