Διαμόρφωση μπαλκονιού ιδιωτικής κατοικίας

2010-05-11

Author: Hans

Ο χώρος μελέτης βρίσκεται στην Πυλαία Θεσσαλονικης και αφορά τη διαμόρφωση του μπαλκονιού διαμερίσματος.

Ο σχεδιασμός του χώρου έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες των ιδιοκτητών και το στυλ που δόθηκε στο χώρο συμβαδίζει με αυτό των αρχιτεκτονικών σοιχείων της πολυκατικίας. Είναι δηλάδή γραμμικό, μοντέρνο και μίνιμαλ όπως ακριβώς και στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η πρόσβαση στο μπαλκόνι γίνεται είτε από την πόρτα της κουζίνας είτε από την διπλή συρόμενη πόρτα του σαλονιού. Βγαίνοντας λοιπόν συναντούμε την τραπεζαρία και ανικρίζουμε την θέα σε πράσινη περιοχή. Κατά μήκος του μπαλκονιού και παράλληλα με τα κάγκελα έχει τοποθετηθεί μια ζαρντινιέρα χαμηλού ύψους η οποία περιέχει εποχιακά είδη φυτών, που με τα άνθη τους πλαισιώνουν την όμορφη θέα χωρίς να την κρύβουν. Δίπλα στη τραπεζαρία  έχουν χτιστεί  δύο ψηλά τοιχεία όπου θα αποθηκεύονται τα ξύλα για το τζάκι.

Το καθιστικό έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αναπαυτικό για τους χρήστες ενώ είναι ασφαλές ακόμη και για τα παιδιά, αφού έχει τοποθετηθεί πίσω του μια χτιστή ζαρντινιέρα σε κατάλληλο ύψος ώστε μαζί με τη φύτευση να δημιουργούν ένα όριο ασφαλείας.

Στο πίσω μέρος του μπαλκονιού έχει γίνει επιπλέον περίφραξη με ξύλινο πάνελ, που καλύπτει τα κάγκελα και κυρίως την άσχημη θέα των παλιών πολυκατοικιών. Επίσης στο πίσω μέρος έχει κατασκευαστεί μια μικρή κλειστή αποθήκη με ξύλινες σανίδες, όπου μπορούν να αποθηκευτούν βασικά πράγματα.

Στην άλλη μεριά του χώρου, όπου βρίσκεται το barbeque, έχει γίνει μια “έξυπνη” κατασκευή από ξύλινες σανίδες, η οποία στην κάτω πλευρά της είναι αποθηκευτικός χώρος και στην πάνω έχει ζαρντινιέρα με αρωματικά φυτά και νιπτήρα . Μια ακόμη κατασκευή έχει τοποθετηθεί βγαίνοντας από την κουζίνα και προβλέπει αποθηκευτικό χώρο στο πάνω μέρος της και χώρο για τρεις κάδους ανακύκλωσης στο κάτω μέρος.

Η μεγαλύτερη επιφάνεια του δαπέδου καλύπτεται απο deck  που δίνει σαν υλικό ζεστασιά στο χώρο, ενω βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία αποτελούν το χαλικι και τα μαρμάρινα βήματα.